Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Πωλήσεις 1,4 δισ. smartphones το 2013


Οι έρευνες προβλέπουν σημαντική άνοδο στη χρήση τους

Στην εποχή μας είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς την καθημερινότητα του, χωρίς την ευκολία που του παρέχουν τα smartphones. Μάλιστα, νέα έρευνα της ABI Research, δείχνει πως μέχρι το τέλος του 2013, ο αριθμός των ενεργών smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο θα ξεπεράσει τα 1,4 δισεκατομμύρια.
Η έρευνα συνεχίζει υποστηρίζοντας πως την κυριαρχία θα διατηρήσει το σύστημα του Android, κατακτώντας το 57% της συνολικής αγοράς, με το iOS να ακολουθεί, καταλαμβάνοντας το 21%. Οι πλατφόρμες της Microsoft και BlackBerry, μπορεί να μην έχουν μεγάλους και ανταγωνιστικούς αριθμούς, αλλά θα συνεχίσουν να είναι σημαντικές εναλλακτικές λύσεις. 

Με τα Windows Phone να υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 45 εκατομμύρια συσκευές, τη στιγμή που οι συσκευές BlackBerry, θα φτάσουν τα 10 εκατομμύρια, νούμερο που θα αποτελέσει έκπληξη για την εταιρία.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δείχνουν πως η Microsoft και η BlackBerry θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην κίνηση της αγοράς, όπως επίσης και πως οι δημιουργοί εφαρμογών για κινητές συσκευές θα στραφούν κυρίως σε αυτά τα τέσσερα λειτουργικά συστήματα, αφού όπως είναι λογικό θα προτιμήσουν πλατφόρμες με μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου