Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Chromebooks με οθόνη αφής από την Google

Σκοπεύει να τα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013

Η Google ετοιμάζει φορητούς υπολογιστές με το νέο λειτουργικό Chrome OS οθόνες αφής, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα του Wall Street Journal. Σύμφωνα μάλιστα με τις πηγές του περιοδικού, ο αμερικανικός κολοσσός, σκοπεύει να κυκλοφορήσει αυτά τα Chromebooks αργότερα μέσα στο 2013.

Η εταιρία ξεκίνησε την κυκλοφορία των Chromebooks την περασμένη χρονιά, σε συνεργασία με τις Samsung και Acer για το κατασκευαστικό κομμάτι. Οι διανομή τους γινόταν μέσα από το Google Play Store, όμως για τη νέα γενιά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι με ποιες κατασκευαστικές εταιρίες έχει αποφασίσει η Google να συνεργαστεί.

Όπως και να έχει, η εισαγωγή τεχνολογίας αφής σε ένα Chromebook, απαιτεί σημαντικές αλλαγές σε ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα, που βασίζεται στον πλοηγό της εταιρίας (Chrome) και είναι σχεδιασμένο για χρήση με τα παραδοσιακά πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι το πως η Google σκοπεύει να διαχωρίσει τα δύο συστήματα (Chrome OS και Android) από τη στιγμή που θα υποστηρίζουν και τα δύο λειτουργίες αφής. Μένει να δούμε, αρχικά, αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες και στη συνέχεια την πολιτική της εταιρίας για την διάθεση των νέων συσκευών της εταιρίας.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου